RIBBENSTEG

Simpel opskrift på saftig ribbensteg

Sørg for der er ridset i sværene ned til fedtet, uden dog at værre skåret helt ned i kødet.

Brug en lang kniv, til at lave en lomme i stegen, næsten hele vejen igennem den.

Hak timian og valnødder, bland det sammen med lidt salt og peber og fyld lommen på stegen med blandingen.

Luk lommen med et par kødnåle.

Gnid sværene ind i saltet og lig rigeligt med laurbærblade ned i ridserne. Lig stegen i et fad eller en foliebakke.

Sæt stegen ind i grillen ved 200 grader i ca. 30 min, til sværen er sprød.

Skru ned til 150 grader og lad stegen grille 1 time, indtil kernetemperaturen er på 70-72 grader.

Lad stegen hvile 20 min, inden den serveres med sovs og kartofler

Indkøbsliste

  • 1 Ribbensteg
  • 2 spsk. hakket valnødder
  • Frisk timian
  • Flagesalt
  • Friskkværnet peber
  • Laurbærblade
  • Kødnåle
  • 1 foliebakke eller ildfast fad