PORRETÆRTE

Nem tærte med bacon

Put mel og smuldre smørret ned i en skål.

Tilsæt 2 æggeblommer, vand og lidt salt. Rør godt rundt.

Rul dejen ud på bordet med en kagerulle.

Læg dejen ud over tærteformen (24 cm), brug evt. kagerullen til at rulle dejen hen over formen, så dejen ikke går i stykker.

Sæt dejen i køleskabet i 45-60 min.

Prik et par gange i dejen med en gaffel og sæt den i grillen i ti min ved 85 grader.

Steg baconen sprød på panden.

Rens porren og skær den tynde ringe. Peberfrugt skæres i strimler.

Pisk fløde og æg sammen med lidt salt og peber.

Fordel porre, peberfrugt og bacon i den forbagte tærte og hæld æggemassen over. Slut af med at drysse lidt frisk timian over.

Bag porretærten i grillen ved 210 grader i ca. 30 min

Indkøbsliste

  • 200 g. hvedemel
  • 110 g. smør
  • 10 æg
  • 3 spsk. vand
  • 225 g. bacon i tern
  • 1 porre
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 dl. fløde
  • Timian, salt og peber