PORCHETTA

Langtidsgrillet italiensk flæskesteg

Rids svineslaget, hvis dette ikke er gjort, men kun indtil fedtet.

Hak hvidløg og de friske urter.

Start med at ligge en god mængde salt og peber på indersiden af slaget, derefter de hakkede urter og til sidst de hakkede hvidløg.

Rul slaget stramt sammen og bind det med kødsnoren.

Gnid rigeligt af salt ind i sværen og lige den ind i den forvarmet grill på høj varme i ca. 20 min. til sværen er sprød.

Skru grillen ned til 180 grader og lade den grille i 2 timer. Vend den jævnligt til den får en kernetemperatur på ca. 72 grader.

Mens stegen hygger sig i grillen, pensles den ved ca. halve time med den mørke ale.

Lad stegen hvile i 15-20 min og server med nye danske kartofler og smørsovs.

Indkøbsliste

  • 1,5 kg. svineslag
  • 1,5 kg. svineslag
  • 2 stk. fed hvidløg
  • 1 dl. Brown ale
  • Salvie og persille
  • Oregano og rosmarin
  • Estragon
  • salt og peber
  • Kødsnor