OKSE – TYNDSTEG

Langtidsgrillet Oksetyndsteg med rødvin

Pak kødet ud og puds det efter behov og smag.

Lad kødet hvile en time eller to.

Tænd for grillen på 70 grader.

På salt og peber på stegen og læg den i en foliebakke.

Hæld rødvinen over stegen og lig hvidløg, samt peberkorn i foliebakken.

Grill kødet i 3-4 timer, indtil dens kernetemperatur ligger på 56-58 grader. Tag stegen af og lad den hvile 10-15 min.

Hvis man ønsker en sprød fedtkant, kan man skrue op på 180 grader og ligge stegen med fedtsiden nedad i 15-20 min.

Serveres med risotto eller kartoffelgratin og grønsager

Indkøbsliste

  • 1,8 – 2 kg. oksetyndsteg
  • ½ ltr. rødvin
  • 7 fed hvidløg
  • 15 – 20 peberkorn
  • Salt – Peber