NAKKEFILET

Langtidsgrillet nakkefilet med honnigemarinade

Bland hvidvinseddike, honning, olie og ketchup sammen.

Tilsæt timian, paprika og salt og rør godt sammen.

Lig nakkefileten i en pose og tilsæt marinaden. Ryst posen godt.

Sæt den marinerede nakkefileten på køl i mindst et par timer, men gerne natten over.

Tænd grillen på 150 grader.

Tag nakkefileten ud af posen og lig den på grillen. Gem marinaden.

Lad kødet grille i ca. 3 timer og smør jævnligt marinaden på kødet.

Tag nakkefilen af når kernetemperaturen er ca. 80-85 grader.

Lad kødet hvile 20-30 min og server.

Serveres med bagekartofler med hvidløgssmør og cremefraiche.

Indkøbsliste

  • 1,6 kg nakkefilet
  • 3 spsk. tørret timian
  • 3 spsk. paprika
  • 2 spsk. honning
  • 1½ spsk. hvidvinseddike
  • 5 spsk. olie
  • 3 spsk. ketchup
  • 1 spsk. salt