MADBRØD

Diabetesvenligt madbrød bagt på grillen

Hæld havregryn op i en skål og overhæld den med ca. 2 dl. kogende vand. Sæt til side og lad det køle af.

Rør gæren ud i 3 dl lunkent vand og rør godt rundt.

Tilsæt havregrøden sammen med salt og 125 g. hvid hvedemel.

Rør det hele rundt og tilsæt 300-350 g. hvid hvedemel, lidt efter lidt, så den har en passende konsistens.

 Ælt dejen godt og lad den hæve i 45 min. med et klæde over.

Form dejen til et rundt brød og lad den efterhæve i ca. 20 min, med et fugtigt klæde over.

Tænd grillen på 200 grader og lig en stor pizzasten på risten.

Pensl dejen med vand og drys sesamfrø over dejen.

Når både grillen og pizzastenen er varm, ligges dejen forsigtigt på.

Bag brødet i ca. 30 min til den er gylden sprød. Lad brødet afkøle på en rist og server den enten hel eller i mindre stykker.

Indkøbsliste

  • 2 dl. havregryn
  • 25 g. gær
  • 450 g. hvid hvedemel
  • 1 spsk. sesamfrø
  • 5 dl. vand