
Brød bagt på grillen med rosmarin og tomat
Bland vand, olie og yoghurt i en skål og rør gæren ud i den.
Bland mel og salt i og ælt dejen godt sammen.
Lad dejen hæve i 3 timer med et klæde over.
Vend dejen over på en bageplade og prik nogle små huller i dejen.
Skyld og skær tomaterne i halve både og lig dem i de små huller.
Grov hak rosmarinen og fordel den over dejen.
Pensle dejen med lidt olie og drys flagesalten over dejen.
Lad dejen efterhæve i 30 min. med et fugtigt klæde over.
Tænd grillen på 200 grader, sammen med en stor pizzasten.
Lig forsigtigt brødet på den opvarmet pizzasten og bag brødet i ca. 35 min. til det er sprødt og gyldent.
Lad brødet afkøle på en rist og server det helt.
Brødet kan bruges til mange retter og rækker til 6 personer.
Indkøbsliste
- 6 dl. lunkent vand
- 1 dl. yoghurt
- 1 dl. olivenolie
- 20 g. gær
- 1 kg. hvedemel
- 20 g. flagesalt
- 3 kviste rosmarin
- 8 små tomater