LAMMEKØLLE

Langtidsgrillet lammekølle med basilikum-pesto

Skær tern i køllens overflade og læg den i en stor pose, sammen med øl, 2 spsk. salt og rosmarin.

Lad det hvile i køleskab i mindst 3-4 timer eller natten over.

Lav pestoen ved at rengøre og blende et bundt basilikumblade og tilsæt hvidløg, friskrevet parmesan, pinjekerner og olivenolie, til en grynet masse.

Tænd grillen på 110 grader.

Tag køllen ud af køleskabet og smør halvdelen af pestoen godt ud over køllen. Drys peber og groft salt over og sæt den i grillen.

Lad kødet grille i 2,5-4 timer, men kødets indre temperatur må ikke overstige 63 grader.

Tag kødet af grillen og smør resten af pestoen på. Lad det hvile i 20 min.

Hæv grillens temperatur til 220 grader og grill kødet i ca. 20 min.

Serveres med hasselbagte kartofler og grillet auberginer.

Indkøbsliste

  • 1,8-2 kg lammekølle
  • 1 mørk ale/stout
  • Frisk rosmarin
  • Salt og peber
  • Frisk basilikum
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl olivenolie
  • 25 g. parmesan
  • 50 g. pinjekerner