CUVETTE

Langtidsgrillet cuvettesteg med hvidløg

Fjern evt. unødvendigt fedt og andet fra cuvetten.

Bland brun farin og salt og gnub stegen ind i blandingen. Lad stegen stå i 30 min eller mere.

Bland nu olien, hakket hvidløg og timian sammen og lad også denne trække i mindst 30 min.

Smelt smørret på en pande og brun cuvetten grundigt på begge sider i et par min.

Tænd grillen og varm den op til 90 grader.

Læg cuvetten på grillen og smør marinaden på, sammen med lidt groft salt og friskkværnet peber.

Grill stegen indtil den har en kernetemperatur på 57 grader. Dette tager ca. 2 timer. Tag stegen af og lad den hvile i 20 min.

Serveres med grillet rodfrugter og whiskysauce.

Opskriften kan også bruges til en culotte steg.

Indkøbsliste

  • 1 kg. cuvette
  • 3 tsk. brun farin
  • 2 tsk. salt
  • 6 fed hvidløg
  • 1 bundt timian
  • ½ dl. olivenolie
  • 30 g. smør
  • Friskkværnet peber