Hvidløgs Marinade

Frisk marinade med masser af smag

Ingredienser

3 spsk. oliven olie
3 fed hvidløg
1 tsk. chiliolie
3-4 kviste basilikum (1 tsk. tørrede)
1 spsk. soyasauce
1 spske. friskkværnet peber

 

Fremgangsmåde

Hak den friske basilikum fint og put det i en skål. Man kan også vælge at bruge det tørrede i stedet for.

Det friske giver dog en kraftigere smag end det tørrede.

Tilsæt oliven olien og det friskkværnet peber  og rør godt rundt.

Knus eller hak hvidløgene og bland det hele godt sammen.

Til sidst tilsættes soyasaucen og chiliolien og der røres grundigt.

Marinaden kan bruges til de fleste slags kød og den nemmeste måde at marinere kødet på, er ved at ligge det i en pose og så tilsætte marinaden.

Jo længere tid marinaden får lov til at trække, jo mere smag trænger ind i kødet. Lad det trække i mindst en time, men gerne 4 timer eller natten over.

 

Marinaden rækker til nogle kyllingebrystfileter eller et par bøffer.  

Hent opskriften som PDF: Hvidløgs Marinade