Grilleksperternes dom

Grilleksperterne, grillbrugerne og restauratørerne er ikke i tvivl – træpillegrill er fremtiden.

”Træpillegrillen er nemmere at betjene end en kulgrill, og så får du den rigtige grillsmag i forhold til en gasgrill.

Med træpillegrillen er det samtidig meget lettere at lave god mad på grillen. Du kan nemt styre temperaturen, og du skal ikke bekymre dig, om der kommer blæst, så grillen går ud, eller temperaturen stiger, og du får brændt kød. Den er perfekt til hverdagsbrug – er hurtigere varm end ovnen.

Grillen har desuden den fordel, at den har to store riste, så du kan lave både grøntsager, kød og andet tilbehør på én gang – og til mange gæster.”

Morten Boros, kok og vinder af DM i grill i 2013.

DANMARKSMESTER I GRILL

”Træpillegrillen giver en helt særlig røget grillsmag fra træpillerne. Inden for konkurrencegrill går man meget op i røgringe, og hvor langt de trækker ind i kødet. Her er det helt formidabelt, hvad træpillegrillen kan præstere”

Den Skaldede Slagter, nordisk mester i grill 2015

NORDISK MESTER I GRILL

”Vores kunder skal have burgere, som er lavet fra bunden og med den helt rette smagsoplevelse.

Med træpillegrillen er det muligt at lave den helt originale pulled pork. Træpillegrill er simpelthen den rigtige måde at grille på. Fordi du får den røgede smag fra træet, og du kan vælge den træsort, som passer perfekt til kødet. Når du køber en pulled pork hos os, får du eksempelvis den røgede smag fra kirsebærtræ og xx.

Træpillegrillen er ideel til en restaurant som vores. Den griller med en konstant temperatur, og den indirekte varme gør, at du ikke skal være bange for, kødet brænder på. En grill, der mere eller mindre passer sig selv og er meget driftssikker, er en stor fordel i et travlt køkken.

Grillen kræver ikke megen plads. Vi har den til at stå i et rum, som vi blot har bygget en skorsten på.”

Henning Andersen, indehaver af Restaurant Bull Burger i Odense

RESTURANT BULL

”Jeg er stor grillentusiast og laver bl.a. grill til større og mindre selskaber. Aldrig før har jeg grillet med så god en grill som træpillegrillen.

Træpillegrillen overgår klart kuglegrillen og gasgrillen. Du får en langt bedre smag med den end med andre typer grill. Den kører på træpiller, som leverer en karakteristisk røget smag til kødet og tilbehøret. Røgringe fra træpillerne giver fantastiske røgringe i kødet.

– Træpillegrill er et super koncept, som har været overset i Danmark, men nu omsider er kommet hertil. Det er alle plusserne samlet i en grill.”

Per Slagter, slagtermester og indehaver af Per Slagter.

SLAGTERMESTEREN

”Med træ i grillen får du en ekstraordinær smagsoplevelse, som du ikke kan få med kul eller gas. Vil du for eksempel fremhæve smagen af vildt i kødet, så gør kirsebærtræ noget helt særligt.
Samtidig er det en kæmpe fordel, at grillen kører på træpiller, fordi det skaber konstant varme, og du kan så nemt som ingenting foretage langtidsstegning.

At grillen har så god plads, at du kan stege kød, grille grøntsager og bage brød på én og samme tid, er et stort plus.”

Charlotte Abildtrup, kok og bestyrer af Café Campus

KOK & GRILLEKSPERT