Culotte i rødvin

Saftig og mør rødvinsmarineret culottesteg med hvidløg

Ingredienser

1 stk. okseculotte
2 dl rødvin
6 hvidløg
2 laurbærblade
2 spsk. olivenolie
1 citron
1 tsk. peber
1 spsk. groft salt
1 tsk. rosmarin
1 tsk. timian

 

Fremgangsmåde

Rens og rids stegen læg den i en stor frostpose.

Hak hvidløg groft, bræk laurbærblade i små stykker og bland det sammen.

Riv skallen fra en halv citron, som ikke er overfladebehandlet, og bland det med hvidløg og laurbærbladene.

Tilsæt rødvin, peber, rosmarin, timian og olien. Bland godt sammen. Rosmarin og timian kan erstattes af f.eks. basilikum og behøver ikke at være frisk.

Hæld marinaden i posen med kødet og lad den hvile natten over. Sørg for at fordele marinaden godt om kødet og vend posen et par gange eller tre.

Tænd grillen på 100 grader og lad stegen grille i ca. 4 timer, indtil kernetemperaturen er på 55 grader for rosa og 60 for gennemstegt.

Tag stegen af grillen og lade den hvile indpakket i sølvpapir, viskestykke eller i en varmekasse i 25-30 min.

Server hasselbagte kartofler og rødvinsovs til.

 

Hent opskriften som PDF: Culotte i rødvin