Citron Kylling

Langtidsgrillet kylling med citron og hvidløg

Ingredienser

1300 g. hel kylling
1 usprøjtet citron
Frisk basilikum
5 fed hvidløg
2 spsk. oregano
2 spsk. salt
1 spsk. peber
1½ dl. olivenolie

Fremgangsmåde

Start med at klippe gumpen og evt. vingespidserne af kyllingen.

Skyld kyllingen godt og fjern evt. rester af indmad fra den.

Skær citronen i mindre både. Skær fire af de fem fede hvidløg groft.

Hak basilikummen groft og bland det med citronbåde, hvidløg og 1 spsk. oregano.

Blandingen fyldes ind i kyllingen og lårene bindes evt. sammen.

Tænd grillen på 120 grader.

Hak de resterende hvidløg fint og bland dem med salt, olien, peber.

Pensle kyllingen med noget af blandingen og sæt den ind i grillen.

Lad kyllingen grille i 3-4 timer, indtil den har en kernetemperatur på 70-72 grader. Pensle kyllingen en gang i timen med olieblandingen.

Tag kyllingen ud og skru op for grillen til 225 grader.

Når grillen er varm grilles kyllingen i 20-30 min.

Når kyllingens kernetemperatur er 75 grader, tages den ud og lad den hvile under et viskestykke i 10-15 min.Serveres med kartoffelbåde og bearnaisesauce.


Hent opskriften som PDF: Citron Kylling