Ball Tip

Lækker steg af det bedste fra en okseklump

Ingredienser

Ball Tip ca. 1 kg.
Chokolade Rub
Lys sirup

Fremgangsmåde

Start med at pudse kødet af, for sener som ligger i overfladen af kødet. Lad fedtkanten være.

Fordel chokoladen rub’en over hele kødet og put kødet i en pose. Opskriften på rub’en findes på dpg.dk

Lad kødet hvile i mindst 4 timer, men gerne natten.

Tænd grillen 110 grader og brug gerne hickory træpiller, da de giver både en god smag til oksekød og en kraftigere røgsmag.

Efter en time smøres stegen med lys sirup med jævne mellemrum.

Når Ball Tip’ens kernetemperatur når 56-58, afhængigt hvor rødt man vil have kødet, tages den af. Afhængigt af kødet tykkelse, vil det tage ca. 2 timer at opnå den ønskede kernetemperatur.

Lad kødet hvile 20-30 min indpakket i stanniolpapir eller i en varmekasse.

Skæres i tynde skiver og serveres med kartofler i tern og whiskysauce.

 

Hent opskriften som PDF: Ball Tip